In het nieuwe Care gebouw op de Campus Haarlem was het een feestje. De afsluiting van een voortraject Leren werken in de zorg vond plaats. Het ging om alweer de achtste groep van dit voortraject dat anderstalige studenten in 20 weken voorbereidt om de mbo 3 opleiding Verzorgende-IG – Maatschappelijke zorg. Deze feestelijke ochtend werd georganiseerd door coördinator Hilde Eradus en de betrokken docenten en praktijkbereleiders waren er om deze mijlpaal met hun studenten te vieren.

De studenten hebben het traject met een voldoende afgerond en daarvoor een schoolverklaring ontvangen. Zeker in coronatijd was dat niet altijd gemakkelijk. Stage lopen was lastiger door de toegenomen werkdruk en sommige lessen moesten online worden gevolgd.

 

Docent Marleen van Anken sprak de deelnemers toe over de praktijklessen en Maaike Janssen over de Nederlandse lessen. De studenten genoten zichtbaar van het behaalde resultaat.

 

Maaike: ‘Deze groep was bijzonder gemotiveerd. Alle aanwezige studenten hielden ook zelf een kleine presentatie over hun stage. Knap, want Nederlands is niet hun moedertaal. De deelnemers mogen na de zomer met hun opleiding in het mbo beginnen. Daarna vinden ze vast een prachtige baan in de zorg!’

​​​​​​​Contactpersoon:

Maaike Janssen, oa docent Schakeltraject Zorg

mjanssen@novacollege.nl